00. Je to moje SRDEČNÍ ZÁLEŽITOST. Zkusil jsem si NA VLASTNÍ KŮŽI JAKÉ TO JE – být uvázaný (45) na nemocničním lůžku po druhém infarktu, jedné katetrizaci. Volat k sobě sestru s bažantem, ne pro lehký flirt. Myslím si, že to se může stát i těm, kdo to nepřehání. ŽIVOT JE DAR, JE JEDINÝ, CO NEZAŽIJETE DNESKA – ZÍTRA NEMUSÍTE MÍT ŠANCI. Zvedněte se z gauče,vyndejte ty knížky z knihovny, jeďte letos opravdu na dovolenou, jděte mezi lidi. Dělejte to, co máte rádi. Je tam energie, která vám občas chybí.

sponzorem tohoto blogu je: gro s.r.o. vzdělávací agentura

středa 4. června 2008

Přijímám výzvy


Někdo jen tak na prázdno sní, já radši do toho jdu a něco se stane..

úterý 3. června 2008

Muzika co mám rád

Young Gots
Ani vlastně nevím proč, ale dost často je to moje krevní skupina. To nevím proč - na to jsem skoro pyšný. Nejsem kritik - co píše o tom, co sám neumí. Nejsem producent - co vydělává a podle toho vybírá. Nejsem muzikant - takže nevím, jak se to celé dělá.
Jsem konzument. Muziky, umění (teda spíš fotografie, snad moderního scénického tance). A jako konzument říkám to je ono.
video

Podobně jsem na tom s fotografií. Léta se o ní snažím, ale dřu jak mezek a nic - (čím víc se ten chudák snažil)... Pak se urvu a jdu na výstavu. Na poprvně nějak nevím, co si myslet, napodruhý.. Jo, to je ono. Jak to dělaj? Mají talent od přírody a dělají na tom...Ale o tom jindy :o)

když mám všeho dost

Tohle mě dostane :o)

Tak je to tu 30 let od základky


Ale. kde začít. Nebo proč tam vůbec chodit, máme si ještě co říct?

Jó, to jsem si koupil taky, ale ještě jsem to nečet "o(


Kniha, ta potrava pro naší představivost...

Dobrá nebo špatná fotografie

Možná to chce podívat se, jak vzniká a bude to hned jasnější (vizuální vjem)


Jdete, stojíte, ležíte, v ruce nebo na stativu máte foťák (teď je úplně jedno jaký, kolik pixlů, jaký zóóómy máte).

Na něco se "SKRZE NĚJ" díváte. Kroutíte kdečím a kdekým, nakláníte nahoru, dolu (pokud nejste japonský turista, co jen dělá to poslední.... ještě ne).

Nejste nějak pořád spokojení, ani vaše modely, pokud to zrovna není Notre Dame (tomu je to jedno, stejně vám nic nedá).

Najednou možná, ještě o chvilku dřív než jste si to uvědomili, JE TO TU. Poznáte to, cítíte to (kinestetický vjem), a pokud to není reportážní fotografie, MÁTE TO.

Stisknete spoušť.

FOTOGRAFIE JE NA SVĚTĚ, pokud jste to tady zvorali, tak vám nic na světě nepomůže. Snad modlení, že na vaše FOTKY bude koukat slepej :o)

Japonský turista: pojem pro robotická mačkání spouště fotoaparátu bez ohledu na ZÁBĚR.

To je celý kouzlo.

Hledat, najít, zarámovat, zmáčknout spoušť

original